HomeAlgemeenDuitsland moet noodmaatregelen nemen om gasvoorraad te vullen

Duitsland moet noodmaatregelen nemen om gasvoorraad te vullen

Om de gasvoorraad voor de komende winter op peil te hebben en houden, ziet de Duitse regering zich genoodzaakt noodmaatregelen te nemen. Meerdere Duitse media hebben dit gemeld op basis van een plan ven het Duitse ministerie van Economische Zaken, waarin het onder andere gaat over minder gasverbruik door industriële bedrijven en het beschikbaar stellen van 15 miljard euro door de Duitse regering om de gasvoorraden aan te vullen.

In vergelijking met veel andere landen in Europa is Duitsland erg afhankelijk van gas uit Rusland, namelijk voor een derde en dan met name via de Nord Stream 1-pijpleiding. Er wordt echter sinds een paar dagen nog slechts 40% van de normale hoeveelheid geleverd en Duitsland is gewaarschuwd door Gazprom dat er mogelijk helemaal geen gas meer aangevoerd zal worden omdat er door het Westen niet meegewerkt wordt aan de reparatie van een gasturbine.

De gasvoorraad is in Duitsland momenteel voor ruim 56% gevuld en de Duitse regering wil dit voor november 2022 naar 90% krijgen.

Een woordvoerder van minister Jetten gaf aan dat er in Nederland een crisisteam is dat constant de gasmarkt in de gaten houdt en dit weekend en morgen overlegt met de Europese Commissie en de Duitse regering over deze recente ontwikkelingen. Nederland staat er goed voor, zo gaf hij vrijdag al aan, maar er zou wel een domino-effect kunnen ontstaan bij problemen in meerdere landen in Europa.

Door de redactie.

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen