HomeTech & ICTDuurdere iPhones zorgen voor hogere winst Apple

Duurdere iPhones zorgen voor hogere winst Apple

Apple Inc. heeft in het recent afgesloten kwartaal een gemengde financiële prestatie gerapporteerd. Het Amerikaanse techgigant zag een omzetdaling van 0,7 procent naar 89,5 miljard dollar vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Deze daling werd voornamelijk toegeschreven aan verminderde verkopen in de sectoren tablets, computers, smartwatches en slimme speakers.

iPhone-verkopen bereiken hoogtepunt

Ondanks de algemene omzetdaling, heeft Apple een opmerkelijk succes behaald met de iPhone-verkopen. Met een recordverkoop van 43,8 miljard dollar, 2,8 procent hoger dan vorig jaar, blijft de iPhone het vlaggenschipproduct van het bedrijf. Dit succes wordt toegeschreven aan de prijsstijging van de toestellen, die gemiddeld met 7 procent omhooggingen. De hogere prijzen hebben echter niet geleid tot een evenredige toename in omzet, wat wijst op een lagere verkoopvolumes.

Dienstensector als groeimotor

Apple’s dienstensector, waaronder de App Store, Apple Music en Apple TV, toont een robuuste groei. De omzet in deze categorie sprong met 16,3 procent omhoog naar 22,3 miljard dollar, een signaal dat deze diensten een steeds centralere rol spelen in Apple’s inkomstenstroom.

Uitdagingen voor Apple’s hardware

De verkoopcijfers van iPad-tablets en Mac-computers daalden aanzienlijk, met respectievelijk 10,2 en 33,8 procent. Ook de smartwatch- en smarthome-speakersegmenten zagen een omzetvermindering van 4 procent. Deze dalingen hebben een zware druk gelegd op de totale omzet van het bedrijf.

Financiële veerkracht

Desondanks de omzetdaling, heeft Apple een winststijging gerapporteerd van 10,8 procent, wat resulteerde in bijna 23 miljard dollar. Deze cijfers tonen de financiële veerkracht van het bedrijf, ondanks de fluctuaties in productverkoop.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen