HomeEconomischElon Musk verkoopt 5 miljard aan Tesla-aandelen na Twitter-poll

Elon Musk verkoopt 5 miljard aan Tesla-aandelen na Twitter-poll

Elon Musk, topman van Tesla, heeft aandelen van tesla verkocht ter waarde van zo’n 5 miljard dollar, oftewel ruim 4,3 miljard euro. Musk had zijn volgers op Twitter gevraagd of hij een deel zou verkopen van zijn aandelen in Tesla en de meerderheid, 57,9%, zei hier ja op. Musk is zelf de oprichter van Tesla.
Het Tesla-aandeel verloor na de stemming op Twitter 50 miljard dollar. Het aandeel is inmiddels weer een paar procent gestegen.

De poll had onder andere te maken met een voorstel van de Democraten in Amerika om de hele rijken meer belasting te laten betalen. Daarnaast willen zij ook het bezit van aandelen zwaarder belasten. Musk wil dan ook de opbrengst van deze verkoop aan aandelen gebruiken om aan zijn belastingverplichtingen te voldoen. “Ik heb alleen aandelen, dus de enige manier waarop ik persoonlijk belasting kan betalen, is door aandelen te verkopen”.

In september heeft Musk al opdracht gegeven om deze week voor ruim een miljard aan aandelen te verkopen. Dinsdag en woensdag kwam er dus nog 4 miljard bij. Hoe deze verkoop gelinkt is aan de poll op Twitter en of Musk inderdaad in totaal 10% van zijn Tesla-aandelen wil verkopen, is nog niet duidelijk.

Musk heeft op dit moment een totaal geschat vermogen van zo’n 338 miljard dollar, ruim 292 miljard euro.

Door Annelien Bosboom; foto: pixabay

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Most Popular