HomeEconomischEuropese rechter: staatssteun KLM moet beter worden onderbouwd

Europese rechter: staatssteun KLM moet beter worden onderbouwd

De 3,4 miljard euro steun die de Nederlandse overheid aan de KLM heeft gegeven, moet opnieuw worden beoordeeld door de Europese Commissie (EC). De goedkeuring die Brussel eerder gaf zou volgens het Gerecht van de Europese Unie niet goed onderbouwd zijn. Dit zou mede komen doordat een deel van het geld bij Air France terecht zou kunnen komen.

Er is bij deze uitspraak door het Gerecht wel benadrukt dat deze uitspraak niet betekent dat KLM het geld kwijt is, maar dat de Commissie met een nieuw besluit zal komen en eventueel ook nog in beroep kan gaan tegen het besluit van het Gerecht. De bezwaren tegen de staatssteun kwamen van Ryanair, waarna de Europese rechter tot dit besluit kwam.

Vooralsnog heeft de nietigverklaring dus nog geen gevolgen voor KLM, aangezien ze nog in een precaire financiële situatie zitten. De Europese Commissie krijgt nu eerst tijd om hun besluit voor de steun opnieuw te motiveren.
Wanneer er een nieuw besluit volgt, kan Ryanair dit besluit ook weer aanvechten.

Foto: Afbeelding van b1-foto via Pixabay

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen