HomeSportFabrizio Romano bevestigt vertrek Haaland naar Manchester City

Fabrizio Romano bevestigt vertrek Haaland naar Manchester City

Afgelopen week maar met name vandaag berichten verschillende media dat Erling Braut Haaland voor Manchester City heeft gekozen als zijn volgende club vanaf komende zomer.

Real Madrid en Bayern Munchen leken ook serieus geïnteresseerd, maar lijken niet aan de salariseisen en tekensom voor zijn management te willen voldoen. Barcelona geldt hetzelfde voor, maar die kunnen ook de afkoopsom niet betalen.

Verschillende media in binnen- en buitenland hadden tevens gemeld dat Haaland maar liefst 600.000 euro per week ging verdienen en 75 miljoen euro moest kosten. Vandaag meldt de altijd als beste ingelichte journalist Fabrizio Romano dat Haaland een stuk minder gaat verdienen, aangezien het salarisplafond van Manchester City op 375.000 euro per week ligt per individuele speler. Kevin de Bruyne verdient 375.000 euro per week en Haaland gaat dus hetzelfde verdienen als de vedette van The Citizens.

Romano meldt tevens dat de transfersom iets lager ligt als alle media gemeld hebben (75 miljoen euro), volgens Romano ligt het bedrag dichter bij de 60 miljoen euro. Het Management van Haaland (het bureau van de onlangs overleden Mino Raiola en de vader van Haaland zelf) ontvangt naar verluidt maar liefst een bedrag van tegen de 70 miljoen euro.

Met een transfersom van rond de 60 miljoen, 70 miljoen voor het management en ongeveer 30 miljoen salaris per jaar mag het gerust een astronomische transfer genoemd worden. Haaland treedt in de voetsporen van zijn vader, die 3 jaar lang voor City speelde. De Noorse top spits speelde 2,5 jaar voor Dortmund en maakte daar 85 doelpunten in 88 wedstrijden.

Door Wouter Bakker; foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen