HomeSportFC Groningen evenaart negatief clubrecord en verliest met 3-0 van FC Twente

FC Groningen evenaart negatief clubrecord en verliest met 3-0 van FC Twente

Vandaag neemt FC Groningen het uit op tegen de huidige nummer 4 van de Eredivisie FC Twente in Enschede.De Groningers kunnen een negatief club record evenaren, ze verloren al vijf wedstrijden op rij en bij een verlies vanavond maakt dat het 6 op rij en dat gebeurde nog maar 2 keer eerder in de historie van de club.

Twente speelt met de gebruikelijke namen. Groningen mist topscoorder Strand Larsen wegens een schorsing en Van Hintum is geblesseerd, Postema staat hierdoor in de basis.

Voorafgaand wordt de overleden oud-Twente speler Lukoki herdacht, die een aantal dagen geleden plots kwam te overlijden na een gewelddadig incident in de privé sfeer.

Na 5 minuten spelen: Limnios schiet richting het midden van het doel. Dat is gemakkelijk voor Leeuwenburgh hij weet de bal te keren.

In de zeventiende minuut een enorme kans voor Groningen: via een counter belandt de bal bij Cyril Ngonge, hij besluit te schieten in de zestien meter, maar zijn poging gaat rakelings naast de rechterpaal. Vaclav Cerny krijgt dan een pass op de rand van het strafschopgebied en schiet door het midden. Het schot was te zacht, waardoor Peter Leeuwenburgh een doelpunt kon voorkomen.

Na een klein half uur spelen: Cerny ontvangt de bal na een goeie aanval en ontsnapt bij Sverko hij besluit de bal hard in de linkerbovenhoek te schieten en laat Leeuwenburgh volledig kansloos, hij laat vervolgens een shirt van Lukoki zien als eerbetoon aan zijn voormalig team genoot.

Cyril Ngonge krijgt de bal net buiten het strafschopgebied en haalt uit richting het dak van het doel. Lars Unnerstall is alert en voorkomt een doelpunt. We gaan rusten met een nipte voorsprong voor FC Twente.

Beide ploegen starten ongewijzigd aan de tweede helft.

Mo El Hankouri staat aan het eind van een goeie pass op de rand van de 16 en schiet de bal richting de linkerpaal. Zijn inzet wordt gekeerd door een alerte Unnerstall.

In de 52e minuut een kans voor Twente. Ricky van Wolfswinkel maakt een goeie loopactie in de 16, krijgt een pass en schiet direct laag richting het midden van het doel. Peter Leeuwenburgh is alert en voorkomt zijn inzet met een mooie redding.

FC Twente schreeuwt even later  moord en brand om een penalty na een lichte overtreding in het strafschopgebied van Groningen, de scheidsrechter wil er echter niks van weten. FC Groningen voert dan een dubbele wissel door en haalt Michael de Leeuw en Irandust naar de kant hun vervangers zijn Paolos Abraham en Tomas Suslov.

Na 68 minuten spelen: Leeuwenburgh speelt een slappe bal richting Sverko ,die de bal over speelt naar Kasanwirjo maar hij maakt een grote fout en verspeelt de bal aan Limnios die vervolgens een mooie solo maakt en besluit de trekker over te halen. Hij verschalkt Peter Leeuwenburgh met een precies schot dat via de paal in de linke bovenhoek belandt. De stand is 2:0.

Ook Twente doet een dubbele wissel, Cerny en Vlap verlaten het veld en hun vervangers zijn Misidjan en Jesse Bosch.

Joshua Brenet krijgt een geweldige pass in de 16 en mist een opgelegde kans. Zijn lage schot ging recht door het midden, maar Leeuwenburgh maakt een goede redding.

Tien minuten voor tijd breekt Ricky van Wolfswinkel door na een uitstekende steel bal. Hij legt de bal af aan Limnios die ook helemaal vrij staat en de bal zo voor een leeg doel in het doel kan tikken: het staat 3-0.

Denilho Cleonise dan nog met een prachtige solo die hem in de zestien meter van Groningen brengt. Hij weet ook Leeuwenburgh te omspelen, maar ziet zijn schot vervolgens tegen de linkerpaal aan gaan.

Er komen 4 minuten extra blessuretijd bij, waarin de stand 3-0 blijft. Zo verliest Groningen met 3-0 en evenaart het zijn negatieve club record.

Door Wouter Bakker

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen