HomeSportFederer wint moeizaam van Evans bij rentree na 14 maanden afwezigheid

Federer wint moeizaam van Evans bij rentree na 14 maanden afwezigheid

Federer heeft zijn eerste wedstrijd, nadat hij veertien maanden uit de running was, met veel moeite gewonnen van Evans. Federer heeft lang moeten herstellen van een knieblessure, waaraan hij zelfs twee keer geopereerd moest worden. Hierdoor moest hij meerdere keren zijn rentree uitstellen, maar vandaag was het dan eindelijk zover.

De eerste set was zeer spannend en het werd dan ook een tiebreak. Ook hierin bleef het lang spannend en wist Federer de set uiteindelijk met 10-8 in de tiebreak te winnen.

In de tweede set verloor de Zwitser echter zijn tweede servicegame en kwam zo zelfs met 4-1 achter te staan. Het was maar één break, maar deze bleef Evans behouden voor de rest van de set en zo ging deze set wat makkelijker naar de Brit.

De derde set ging lang aan service en het werd pas echt spannend bij een 4-5 stand. Evans mocht serveren en serveerde dus om in de wedstrijd te blijven. Dit lukte echter maar ternauwernood, aangezien hij een wedstrijdpunt van Federer moest zien weg te werken. Bij een 5-6 stand kwam dit scenario opnieuw voorbij, maar dit keer met een dubbel matchpoint voor Federer. Federer wist het nu sublime af te maken met een geweldige backhand langs de lijn en zo bereikt hij dan toch de kwartfinale van het atp toernooi in Qatar.

Door Annelien Bosboom; foto: wiki Federer

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen