HomeSportFemke Kok wint 500m in Obihiro, verslaat Leerdam

Femke Kok wint 500m in Obihiro, verslaat Leerdam

Femke Kok, de regerende wereldkampioene, heeft indruk gemaakt bij de wereldbekerwedstrijd schaatsen in Obihiro door de 500 meter op haar naam te schrijven. Femke Kok bleef daarmee net voor landgenote Jutta Leerdam, die het zilver pakte.

Kok’s Strijd tegen tijd en concurrentie

In een zinderende race tegen de Japanse Kurumi Inagawa toonde Femke Kok haar schaatstalent door een tijd van 37,89 seconden neer te zetten, een lichte verbetering ten opzichte van haar prestatie van een dag eerder (37,93 seconden).

Olympisch kampioene Erin Jackson, die op de vorige dag nog als tweede eindigde, kon Kok’s tijd niet overtreffen en eindigde als vierde met een tijd van 38,15 seconden. Kimi Goetz, winnares van de vorige dag, behaalde nu de derde plaats op de 500 meter.

Verrassende overwinning en concurrentie van landgenoten

Femke Kok uitte haar verbazing over de overwinning. “Het was een rommelige rit, en het voelde niet goed, vooral het laatste stuk,” zei ze tegen de NOS. “Maar de tijd was wat telde, en daar ben ik blij mee. Een winst, zelfs met fouten, is altijd mooi.”

Jutta Leerdam, die eerder de 1.000 meter won, verbeterde haar tijd in een directe confrontatie met Naomi Verkerk. Leerdam’s tijd van 38,00 seconden was goed voor een zilveren medaille.

Marrit Fledderus en Naomi Verkerk eindigden als vijfde en vijftiende. Fledderus’ tijd van 38,24 seconden was net iets langzamer dan de dag ervoor, terwijl Verkerk met 38,82 seconden Dione Voskamp net voorbleef.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen