HomeSportFeyenoord behoudt kans op puntenrecord met 3-1 zege op FC Emmen

Feyenoord behoudt kans op puntenrecord met 3-1 zege op FC Emmen

Een week na het vieren van hun zestiende eredivisietitel heeft Feyenoord FC Emmen verslagen met een eindscore van 3-1. Deze overwinning houdt de Rotterdammers op koers om een nieuw puntenrecord in de Eredivisie te vestigen. Aan de andere kant van het speelveld is Emmen veroordeeld tot het spelen van nacompetitie, na een overtuigende 3-0 zege van hun concurrent Excelsior tegen Fortuna Sittard.

De Feyenoord-spelers, die onder een ereboog van de Emmen-spelers het veld betraden, toonden weinig tekenen van vermoeidheid, ondanks de feestelijke festiviteiten van de afgelopen week. Met Mats Wieffer in het centrum van de verdediging, leken ze klaar voor de strijd.

Tegenslag

Na een kwartier spelen was er echter wel een tegenslag toen Keziah Veendorp Richairo Zivkovic wegstuurde, die moeiteloos voorbij Wieffer liep en de bal langs keeper Justin Bijlow schoot. Dit veranderde echter niets aan Feyenoord’s overheersing van de wedstrijd. Oussama Idrissi’s doelpunt een half uur later zorgde voor de 1-1 gelijkmaker.

Feyenoord bleef overwegend dominant in de tweede helft, hoewel beide teams minder intens speelden. De beslissende doelpunten werden uiteindelijk gescoord door invaller Danilo, die een 1-2 voorsprong kopte, en vervolgens met een prachtige aanval de eindstand op 1-3 bracht. Dit bracht zijn totale score voor het seizoen op tien doelpunten.

Puntenrecord

Emmen en andere clubs zoals VVV-Venlo, Willem II, FC Eindhoven en Almere City FC moeten nu voorbereiden op de play-offs voor promotie/degradatie. Aan de andere kant heeft Feyenoord zijn zinnen gezet op een nieuw puntenrecord, terwijl het zich voorbereidt op de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vitesse. Mocht Feyenoord winnen van Vitesse in hun laatste thuiswedstrijd, zal de club eindigen met een totaal van 85 punten, een record voor de club. Emmen, aan de andere kant, moet zijn strijd voortzetten, met vooruitzichten op een uitwedstrijd tegen FC Utrecht en de nacompetitie halve finale tegen NAC Breda of MVV Maastricht.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen