HomeSportFeyenoord krijgt opnieuw straf van UEFA: bij Europees thuisduel moet tribunedeel dicht

Feyenoord krijgt opnieuw straf van UEFA: bij Europees thuisduel moet tribunedeel dicht

Het afsteken van vuurwerk tijdens de Europese thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille in de halve finale van de Conference League komt Feyenoord duur te staan. De UEFA heeft namelijk besloten dat de Noord-tribune bij de eerstvolgende thuiswedstrijd van Feyenoord in Europees verband gesloten moet blijven. Ook mogen ze geen supporters meenemen bij de eerstkomende uitwedstrijd in Europees verband en krijgt de club een boete van 70.000 euro.

Van die 70.000 euro is 40.000 boete voor het gooien van vuurwerk in de thuiswedstrijd op 28 april 2022 en 30.000 euro is voor afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen in de uitwedstrijd in Marseille op 5 mei 2022.

Olympique Marseille krijgt echter een nog zwaardere straf opgelegd van de UEFA: zij mogen tijdens hun openingswedstrijd in de Champions League helemaal geen publiek erbij hebben vanwege de ongeregeldheden in het Stade Vélodrome. Deze beslissing maakte de UEFA vanwege het vuurwerk dat daar afgestoken werd, maar ook vanwege het sturen van een bericht van aanstootgevende aard.

Het is alweer de elfde straf die Feyenoord opgelegd krijgt vanwege ongeregeldheden in het afgelopen seizoen in Europees verband. De teller staat daarmee nu op een half miljoen euro aan boetes. Daarentegen heeft Feyenoord inmiddels wel 13 miljoen euro aan prijzengeld ontvangen van de UEFA.

Ondertussen is er ook nog een onderzoek gaande door de UEFA naar de ongeregeldheden tijdens de finale in Tirana tegen AS Roma. Hierbij staken Feyenoord-fans bij de opkomst vuurwerk af, waarbij tientallen projectielen op het veld belandden.

Door de redactie.

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen