HomeSportFeyenoord lijdt eerste competitienederlaag tegen FC Twente

Feyenoord lijdt eerste competitienederlaag tegen FC Twente

Feyenoord, dat onlangs een indrukwekkende 3-1 overwinning behaalde in de Champions League tegen Lazio, heeft zijn eerste verlies van het seizoen geleden. FC Twente, dat de laatste thuisoverwinning op Feyenoord kende in het seizoen 2017/2018, versloeg de titelverdedigers in Enschede met 2-1.

Cruciale momenten van de wedstrijd

Manfred Ugalde bracht de Tukkers op voorsprong met zijn tweede competitietreffer. Ricky van Wolfswinkel vergrootte de voorsprong naar 2-0. Lutsharel Geertruida wist in de 86ste minuut nog wat terug te doen voor Feyenoord, maar de tijd was te kort voor een comeback.

Met dit resultaat zakte Feyenoord naar de vierde positie op de ranglijst, terwijl FC Twente naar de derde plek klom. Dit was voor de Rotterdammers slechts de tweede nederlaag in de afgelopen 37 eredivisiewedstrijden.

Feyenoords opstelling en tactiek

Feyenoord startte met dezelfde opstelling als tijdens hun Champions League-duel. Ramiz Zerrouki, voormalig FC Twente-speler, stond in de basis. Zerrouki’s startplek werd mede mogelijk gemaakt door blessures van flankspelers Luka Ivanusec en Yankuba Minteh, waardoor Calvin Stengs werd verplaatst naar de rechtsbuitenpositie.

Hoogtepunten en kansen

FC Twente was vanaf het begin dominant. Ugalde’s openingstreffer kwam na een slimme actie, waarbij de bal via het scheenbeen van Quilindschy Hartman het doel vond. Feyenoord’s kansen waren beperkt in de eerste helft, maar ze hoopten na de rust met enkele wissels het tij te keren.

Hoewel Feyenoord druk probeerde te zetten in de slotfase, behield FC Twente hun voorsprong. Ondanks enkele laatste pogingen van Feyenoord, zorgde een gemiste kans door Michal Sadilek ervoor dat het bij 2-1 bleef.


Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen