HomeSportFeyenoord plaatst zich voor Europese finale in Marseille en zal het opnemen...

Feyenoord plaatst zich voor Europese finale in Marseille en zal het opnemen tegen AS Roma

Vanavond staat de return van de halve finale van de Conference League op het programma tussen Olympique Marseille en Feyenoord Rotterdam. De heenwedstrijd eindigde in 3-2 voor de Rotterdammers en dus heeft Feyenoord aan een gelijkspel genoeg om de finale te bereiken. Bij beide ploegen geen verassingen in de basisopstelling, hieronder volgt een samenvatting.

Na 10 minuten de eerste kans voor Marseille via Payet die de bal ontvangt in het strafschopgebied en besluit uit te halen. Zijn harde schot wordt geblokt door Senesi.

Wat een levensgrote kans voor Dimitri Payet. Hij krijgt een perfecte pass in de 16 meter en schiet de bal rakelings langs de lat zijn goeie schot gaat net over.

Na een ruim half uur spelen is Dimitri Payet geblesseerd geraakt en hij verlaat met tranen in zijn ogen het veld. Zijn vervanger is Arkadiusz Milik.

Guus Til krijgt dan een gele kaart nadat hij zijn directe tegenstander naar de grond trok.

Guus Til ontvangt een mooie pass in de 16 meter van Marseille, maar zijn poging op doel wordt geblockt door een verdediger. We gaan rusten met een 0-0 tussenstand.

Marseille begint de tweede helft met 1 wissel: Pol Lirola komt erin als wisselspeler om Pape Gueye te vervangen.

Een geweldige voorzet komt terecht bij Luis Sinisterra, die de bal richting het midden van het doel kopt, maar de doelman van Marseille Mandanda redt met een katachtige reflex.

In de 55e minuut een kans voor Marseille: Valentin Rongier maakt een loopactie in de 16, krijgt een pass en schiet direct laag richting het midden van het doel. Marciano is alert en voorkomt zijn inzet met een mooie redding.

Een kleine 10 minuten later gaat Cyriel Dessers naar de grond in de 16 meter van Marseille en schreeuwt Feyenoord om een penalty. De scheidsrechter wuift het echter weg en wil van niks weten.

Gernot Trauner creëert vervolgens wat ruimte voor zichzelf en pikt een bal op de rand van de 16 op. Zijn goede schot vliegt maar net over de lat! De beste kansen in de tweede helft zijn voor de ploeg uit Rotterdam.

Het is tijd voor een wissel vindt Arne Slot. Luis Sinisterra wordt vervangen door Bryan Linssen.

Dit is een kaart waard! Scheidsrechter Sandro Scharer toont geel aan de schuldige Tyrell Malacia.

Na 77 minuten spelen een grote kans voor Marseille: Lirola is als eerste bij een rebound, maar zijn schot wordt gekeerd. Wauw, daar komt de verdediging goed weg.

De bal wordt uit een vrije trap richting het strafschopgebied gegeven op William Saliba, maar die kopt van dichtbij net langs de rechterpaal.

Er komen 5 minuten blessuretijd bij, weet Feyenoord stand te houden?

Er wordt moord en brand geschreeuwd om een penalty, nadat Cyriel Dessers naar de grond gaat. Iedereen stormt op de scheidsrechter af, maar die laat zich niet kennen. Gewoon doorspelen.

Marseille weet niet meer te scoren en dus houdt Feyenoord stand en plaatsen de Rotterdammers zich voor een Europese finale, waarin ze het op zullen nemen over 3 weken tegen het AS Roma van Jose Mourinho.

Door Wouter Bakker.

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen