HomeSportFeyenoord redt het niet tegen AS Roma in finale Conference League

Feyenoord redt het niet tegen AS Roma in finale Conference League

Vandaag staat de finale van de Conference League op het programma tussen Feyenoord en AS Roma. Bij Feyenoord was het vooraf vooral de vraag wie er op doel zou staan. Justin Bijlow blijkt net op tijd fit genoeg en start toch gewoon in de basis ten koste van Marciano.

De wedstrijd wordt gespeeld in Albanië in het Air Albania Stadium, de scheidsrechter is de heer Kovacs. Hieronder volgt een samenvatting.

Na een klein kwartier spelen moet Roma gedwongen wisselen als Mkhitaryan geblesseerd is geraakt, zijn vervanger is Sergio Oliveira. Feyenoord komt beter in de wedstrijd en probeert een gaatje in de verdediging te vinden via goeie passing tussen de linies. Trauner ontvangt vervolgens een gele kaart na een stevige overtreding.

In de 32e minuut gaat het mis voor Feyenoord: Nicolo Zaniolo scoort met een briljant schot in de linkerhoek, nadat hij een perfecte bal kreeg in het strafschopgebied van Gianluca Mancini. Het staat 1:0.

Lorenzo Pellegrini helpt zijn team duidelijk niet met dat gedrag. Hij praatte veel te veel tegen de scheidsrechter en ontvangt daarvoor een gele kaart. Reiss Nelson ontvangt een goede pass net buiten de zestien meter en lost een schot vanaf een kansrijke positie, maar het schot wordt tegengehouden door een verdediger. We gaan rusten met een 1-0 voorsprong voor Roma.

Beide ploegen starten ongewijzigd aan de tweede helft.

Wat een kans! Gernot Trauner verknalt een grote mogelijkheid door de bal van binnen het strafschopgebied op de rechterpaal te werken! Guus Til ontvangt de bal uit een rebound en schiet veelbelovend op doel. De bal gaat naar de linkeronderhoek, maar Rui Patricio houdt de bal eruit met een mooie redding.

Na de hierop volgende corner lijkt Cristante hands te hebben gemaakt en lijkt het een penalty voor Feyenoord te worden de VAR geeft echter aan dat er niks aan de hand is en er wordt weer door gespeeld.

Niet veel later: Tyrell Malacia komt in goede positie om te schieten en haalt uit op de rand van de 16. De bal vliegt richting de rechterhoek, maar Rui Patricio tikt hem tegen de paal.

Na een uur spelen haalt Slot, Guus Til van het veld en zijn vervanger is Jens Toornstra. Feyenoord heeft ruim 2 keer zoveel succesvolle passes verstuurd, maar weet nog altijd niet de gelijkmaker te forceren.

Arrne Slot doet een dubbele wissel een kwartier voor tijd en haalt Trauner en Nelsson naar de kant zijn hun vervangers zijn Pedersen en Linssen.

Een geweldige individuele actie van Luis Sinisterra, die zich langs twee verdedigers werkt en vervolgens de bal van net buiten het strafschopgebied laag richting het midden van het doel schiet. Rui Patricio is echter alert en houdt de bal tegen.

Lorenzo Pellegrini krijgt een perfecte pass in de 16, controleert de bal en schiet hem richting de rechterhoek. Helaas, Justin Bijlow maakt een prachtige redding en stopt de inzet.

Alle registers gaan open inmiddels aan de kant van Roma wat betreft tijdrekken en hun doelman krijgt dan ook een gele kaart.

Slot doet nog een aantal aanvallende wissels en brengt onder andere Walemark en Alireza.

Er komen 5 minuten blessuretijd bij, waarin Feyenoord de gelijkmaker niet weet te forceren.

Zo wint AS Roma de Conference League en strand Feyenoord in de finale.

Door Wouter Bakker.

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen