HomeSportFeyenoord veert terug met overwinning op RKC ondanks rode kaart

Feyenoord veert terug met overwinning op RKC ondanks rode kaart

Waalwijk – De regerende landskampioen, Feyenoord, heeft na een 1-0 achterstand en met tien man op het veld een belangrijke overwinning geboekt in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Met een eindstand van 2-1 wist de Rotterdamse club drie cruciale punten te bemachtigen in hun Eredivisie-campagne.

Vroege tegenslag voor Feyenoord

De match begon met een vroege tegenslag voor Feyenoord toen RKC’s Denilho Cleonise een indrukwekkende solo voltooide met een doelpunt in de korte hoek, waardoor de bezoekers op een 1-0 achterstand kwamen te staan. Santiago Gimenez van Feyenoord, ondanks zijn status als een van de topscorers in de Eredivisie, had een avond vol gemiste kansen, waarbij twee schoten naast het doel gingen in de eerste helft.

RKC verminderd tot tien spelers

De situatie voor RKC Waalwijk werd bemoeilijkt toen Shawn Adewoye, kort voor rust, een rode kaart ontving na een overtreding op Gimenez. Dit resulteerde in een strafschop voor Feyenoord, maar Gimenez kon niet profiteren; zijn poging ging over het doel.

Feyenoord draait wedstrijd om

Quinten Timber zorgde met een behendig doelpunt voor de gelijkmaker en bracht de wedstrijd op een 1-1 stand. De tweede helft werd gedomineerd door Feyenoord tegen een verdedigend RKC, dat met een man minder speelde. Uiteindelijk brak Feyenoord door de Waalwijkse verdediging heen toen Bart Nieuwkoop de rebound benutte na een schot van Ramiz Zerrouki dat de paal trof.

Gemiste kansen voor Gimenez

Ondanks het overwicht kon Gimenez niet scoren, waardoor hij voor de tweede opeenvolgende wedstrijd zonder doelpunt bleef. Zijn laatste kans ging naast, wat de frustrerende avond voor de spits samenvatte.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen