HomeSportFeyenoord verliest thuis van Vitesse door blunder Bijlow

Feyenoord verliest thuis van Vitesse door blunder Bijlow

Vanavond begon de Eredivisie ook voor Feyenoord en Vitesse in een onderling duel in de Kuip in Rotterdam. Het is een wedstrijd tussen de nummer 3 en nummer 4 op de ranglijst en de scheidsrechter is de heer Lindhout. Bij Feyenoord staat Arsenal huurling Nelson in de basis, verder de gebruikelijke namen met topscoorder Linssen in de spits. Bij Vitesse start Feyenoord-doelman Bazoer in de basis, verder de gebruikelijke namen.

In het eerste kwartier is Feyenoord duidelijk de boven liggende partij en dit resulteert in 2 kansen via Kokcu, die net naast de linkerpaal schiet en even later Linssen, die hard uithaalt in de 16 meter, maar de bal in de handen van Houwen schiet.

Na 17 minuten krijgt Vitesse hun eerste kans via Jacob Rasmussen, die een voorzet in het strafschopgebied richting doel weet te koppen, zijn kop bal gaat echter net naast.

Geertruida maakt dan een smerige overtreding en ontvangt hiervoor een terechte gele kaart. Maximilian Wittek vindt zichzelf even daarna ongedekt in een kansrijke positie na het ontvangen van een voorzet aan de rand van de zestien meter. Zijn poging mist op een haar na de linkerpaal en gaat naast, wat een kans was dat voor Vitesse!

Vlak voor rust ontvangt Orkun Kokcu de bal rondom de 16 meter van Vitesse, hij lost een krachtig schot, maar zijn poging richting de rechteronderhoek wordt door Jeroen Houwen met een prachtige redding uit het doel gehouden. De stand is dus 0-0 bij rust na een ie wat tegenvallende eerste helft.

Beide ploegen starten ongewijzigd aan de tweede helft.

In de 52e minuut: Lois Openda probeert een voorzet om te zetten in een doelpunt, maar zijn veelbelovende kopbal vanaf ongeveer de strafschopstip gaat richting het midden van het doel en wordt door Justin Bijlow tegengehouden.

Beide trainers besluiten te wisselen: Nelson verlaat het veld bij Feyenoord en zijn vervanger is Cyriel Dessers, Trondsstad verlaat het veld bij Vitesse en zijn vervanger is Vroegh.

Na 69 minuten spelen een ongelukkig moment voor doelman Bijlow, die uitkomt en compleet mis zit, Openda profiteert hiervan en schiet de bal in het midden van het doel en maakt zo zijn 11e van het seizoen.

5 minuten later belantd een rebound in de 16 meter van Vitesse voor de voeten van Guus Til en die schiet de bal keurig in het doel en zo staat het weer gelijk! De VAR grijpt echter in en geeft aan dat Dessers hinderlijk buitenspel stond en zo blijft het 0-1.

In de slotfase van de wedstrijd weet Feyenoord geen gelijkmaker meer te forceren en zo verliezen de Rotterdammers in eigen huis met 0-1.

Door Wouter Bakker

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen