HomeSportFrankrijk houdt België na geweldige comeback uit finale Nations League

Frankrijk houdt België na geweldige comeback uit finale Nations League

Vanavond stond de tweede halve finale van de Nations League op het progamma tussen België en Frankrijk. Beide landen kwamen niet met verassingen en stelden alle grote namen op. De wedstrijd werd gespeeld in Italië, namelijk in Turijn en de scheidsrechter was de Duitse heer Siebert.
Hieronder volgt een samenvatting.

In de eerste helft was België sterk en kwam Frankrijk er eigenlijk niet aan te pas. Het duurde echter relatief lang voordat de ploeg van Roberto Martínez zichzelf beloonde.
In de 37ste minuut gebeurde dat: Yannick Carrasco verraste doelman Hugo Lloris met een schuiver in de korte hoek: 1-0.

Snel daarna werd het zelfs 2-0 voor België. Romelu Lukaku schudde Lucas Hernández van zich af met een goede schijnbeweging, waarna de spits met zijn chocoladebeen de bal tegen de touwen knalde.
Na de pauze veranderde het spelbeeld echter volledig. Het eerst afwachtend spelende Frankrijk nam het initiatief en België werd teruggedrongen.

Na een dik uur spelen maakten de Fransen de aansluitingstreffer, doordat Karim Benzema uit de draai scoorde met zijn verkeerde been.
Nog geen tien minuten later stond het zelfs gelijk. Antoine Griezmann werd gevloerd, waarna Frankrijk door ingrijpen van de VAR een strafschop kreeg.
Hij werd benut door Kylian Mbappé, die op het EK nog miste tegen Zwitserland.

Na de gelijkmaker bleef Frankrijk de betere ploeg, al kwam België ook weer een beetje in de wedstrijd. Onze zuiderburen dachten zelfs even opnieuw op voorsprong te komen, nadat Lukaku Lloris voor een tweede keer passeerde. De treffer werd echter afgekeurd.
Niet veel later viel de winnende goal juist aan de andere kant. Met een geweldige knal loodste Hernández zijn ploeg naar de finale van de Nations League.

Daarin treft Frankrijk Spanje, dat woensdag afrekende met Europees kampioen Italië, beide landen nemen het zondag tegen elkaar op.

Door Wouter Bakker; foto: pixabay