HomeTech & ICTFranse ban op iPhone 12 opgeheven na succesvolle update door Apple

Franse ban op iPhone 12 opgeheven na succesvolle update door Apple

In een recente ontwikkeling heeft de Franse toezichthouder ANFR (Agence Nationale des Fréquences) besloten de ban op de verkoop van de iPhone 12 in Frankrijk op te heffen. Dit besluit komt na een succesvolle software-update van Apple die gericht was op het verminderen van de elektromagnetische straling die de telefoon uitzendt.

Stralingsprobleem opgelost

Twee weken geleden werden alle iPhone 12’s uit Franse winkels gehaald, aangezien ANFR had vastgesteld dat de straling van het toestel te hoog was. De gemeten straling bedroeg 5,74 watt per kilogram, terwijl de goedgekeurde waarde onder de vier watt moet blijven. Apple reageerde snel met een software-update om dit probleem aan te pakken.

ANFR’s tevredenheid

Na uitvoerige tests door ANFR, is gebleken dat de update effectief is in het verminderen van de straling tot een aanvaardbaar niveau. De instantie is nu tevreden dat de elektromagnetische straling van de iPhone 12 na het installeren van de update onder de goedgekeurde waarde blijft. Dit heeft geresulteerd in het groene licht voor Apple om de iPhone 12 opnieuw in Frankrijk te verkopen.

Conclusie

De hervatting van de verkoop is goed nieuws voor zowel Apple als Franse consumenten die uitkijken naar de nieuwste iPhone. Dankzij de succesvolle aanpassing van de software kunnen Franse gebruikers nu genieten van de iPhone 12, met de zekerheid dat het toestel voldoet aan de stralingsnormen van het land.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen