HomeAlgemeenFysiotherapeut Klazienaveen krijgt 3 jaar cel voor misbruik

Fysiotherapeut Klazienaveen krijgt 3 jaar cel voor misbruik

Een voormalige fysiotherapeut uit Klazienaveen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar voor het seksueel misbruiken van meerdere cliënten in zijn praktijk. Deze veroordeling gaat gepaard met een beroepsverbod van acht jaar, dat effectief wordt zodra de celstraf is uitgezeten.

Achtergrond van de zaak

De 55-jarige man, wiens naam wegens juridische redenen niet is vrijgegeven, is schuldig bevonden aan elf gevallen van aanranding en twee verkrachtingen. Deze misdrijven vonden plaats tijdens zijn werkzaamheden als fysiotherapeut in Klazienaveen. De rechter benadrukte dat de man met berekening te werk ging en het vertrouwen van zijn cliënten ernstig heeft geschonden.

Klachten en aangiftes

Het nieuws over de misdaden kwam aan het licht toen verschillende slachtoffers naar hun huisarts stapten na ongewenste intimiteiten en behandelingen door de fysiotherapeut. Op aanraden van de arts deden zij aangifte. Hoewel er in 2018 al een aangifte tegen de man was ingediend, leidde dit toen niet tot vervolging. Na nieuwe aangiftes in 2020 werd echter ook de eerdere aangifte serieus genomen, wat uiteindelijk tot de arrestatie in november 2021 leidde.

Ontkenning van schuld

De veroordeelde fysiotherapeut uit Klazienaveen blijft zijn schuld ontkennen, bewerend dat de slachtoffers tegen hem samenspannen. De rechter heeft echter geoordeeld dat er geen bewijs is voor deze bewering en dat de verklaringen van de slachtoffers geloofwaardig zijn.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen