HomeAlgemeenGepeste kinderen tegen Kinderombudsman: pak pesters harder aan

Gepeste kinderen tegen Kinderombudsman: pak pesters harder aan

Pesters moeten harder worden aangepakt en kinderen die pesten moeten weten hoe het voelt om gepest of buitengesloten te worden. Dat zeggen kinderen die gepest worden tegen de Kinderombudsman in een onderzoek over pesten. En om pesten echt tegen te gaan, moet er een bredere aanpak tegen pesten komen. Pesten gebeurt namelijk niet alleen op school, maar ook in de buurt, online en op het sportveld, concludeert de Kinderombudsman in het rapport ‘In eenzaamheid gepest’.

De Kinderombudsman heeft onderzoek gedaan naar kinderen die gepest worden. Kinderen die worden buitengesloten, uitgescholden en soms ook geschopt en geslagen door andere kinderen. De meeste kinderen worden gepest vanwege hun uiterlijk of hun kleding. Een derde van de kinderen wordt gepest omdat ze een andere huidskleur hebben, een handicap of omdat ze nog niet weten of ze een jongen of een meisje zijn. Als kinderen om die redenen gepest worden, is dat discriminatie.

Gepest worden heeft grote gevolgen voor het leven van kinderen. Bijna 15% van de kinderen wordt zo gepest, dat zij hun leven een onvoldoende geven. Dat zijn vooral kinderen die op meerdere plekken (school, in de buurt, online, etc.) gepest worden.

Bron: Kinderombudsman

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen