HomeAlgemeenGijzelingsincident legt Hamburg Airport plat

Gijzelingsincident legt Hamburg Airport plat

Hamburg Airport werd gisterenavond gesloten na een gijzelingsactie waarbij een gewapende man het platform betrad. Dit incident, dat rond 20:00 uur plaatsvond, heeft geleid tot een volledige opschorting van de vluchten.

Doorbraak en gijzeling op het platform

Een 35-jarige man van Turkse afkomst forceerde met zijn auto de toegang tot het luchthavenplatform door een afgesloten hek te doorbreken. Hij parkeerde zijn voertuig nabij een Turkish Airlines vliegtuig, met aan boord zijn vierjarige dochter. De gijzelnemer eiste een vlucht naar Turkije voor hem en het kind.

Achtergrond van de crisis

De politie wijst op een voogdijgeschil als mogelijke oorzaak van het incident. De moeder van het meisje had eerder een waarschuwing over een mogelijke ontvoering bij de politie gemeld. Tijdens het incident gooide de man brandende flessen uit zijn voertuig, vergelijkbaar met molotovcocktails, en vuurde tweemaal schoten in de lucht. Er zijn geen gewonden gemeld, en er is geen schade aangericht.

Onderhandelingen onderweg

De politie is in gesprek met de gijzelnemer, bijgestaan door een Turkse tolk en politiepsychologen. De hoop is uitgesproken op een vreedzame oplossing voor het conflict. De moeder van het meisje is ook aanwezig op de luchthaven.

Passagiers veilig en geëvacueerd

Passagiers die gereed stonden voor vertrek werden geëvacueerd en ondergebracht in hotels. Hoewel de schrik er goed in zat, bleef paniek uit in de toestellen. Het luchthavengebouw was al eerder geëvacueerd en alle vluchten zijn voor onbepaalde tijd geannuleerd.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen