HomeTech & ICTGoogle krijgt importverbod in VS na schenden patenten speakerbedrijf Sonos

Google krijgt importverbod in VS na schenden patenten speakerbedrijf Sonos

De Amerikaanse International Trade Commission heeft donderdag geoordeeld dat Google 5 patenten van Sonos geschonden heeft. The New York Times schrijft hier verder over dat Google in de VS geen producten meer mag importeren die het intellectuele eigendom van Sonos schenden. Deze patenten gaan bijvoorbeeld over het aanpassen van het volume van de apparaten en het synchroniseren van meerdere apparaten.

Sonos voerde hier al 2 jaar lang een juridische strijd over met Google. Na deze uitspraak zal het importverbod over 60 dagen ingaan. De zaak zal echter in die 60 dagen nog aan een presidentiële beoordeling worden onderworpen. In Augustus had een rechter van de International Trade Commission ook al geoordeeld dat de 5 patenten van Sonos geschonden werden door Google, waarna de volledige commissie dus bijeen is gekomen voor een eindoordeel.

De producten die volgens het speakerbedrijf inbreuk op hun patenten maken, zijn bijvoorbeeld de Pixel-telefoons, -laptops, -tablets, Google Home-luidsprekers en Chromecast. Sonos had hierom gevraagd aan de handelscommissie om de import van deze producten van Google te blokkeren.

Google zelf laat via hun woordvoerder weten dat ze het niet met de uitspraak eens zijn, maar zich verder geen zorgen maken over de import van producten. Sinds de uitspraak in augustus zouden ze namelijk al aan alternatieve productontwerpen hebben gewerkt, die deze patenten niet zouden schenden. De handelscommissie zou daar volgens hen geen bezwaar tegen hebben.

Door Annelien Bosboom

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Net Binnen