HomeSportGriekspoor naar finale Libéma Open na winst op Ruusuvuori

Griekspoor naar finale Libéma Open na winst op Ruusuvuori

De Nederlandse tennisser Tallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de eindstrijd van de Libéma Open. Hij bereikte de finale door een indrukwekkende zege op de Fin Emil Ruusuvuori in twee sets met 6-4 en 7-5. Het duel, dat Griekspoor na 90 minuten als winnaar verliet, was kenmerkend voor de solide prestatie van de Nederlander.

In de strijd om de titel zal Griekspoor het opnemen tegen de Australiër Jordan Thompson. Thompson veroverde zijn finaleplaats door eerder die dag in twee sets (7-6 (5), 6-3) zijn landgenoot Rinky Hijikata te verslaan.

Griekspoor, momenteel de nummer 38 van de wereld, toonde een vastberaden en doeltreffend spel tijdens de halve finale. Hoewel de Finse tegenstander, momenteel nummer 43 op de wereldranglijst, hem op de hielen zat, wist Griekspoor twee van de zes breakkansen die hij kreeg te benutten. In tegenstelling tot Griekspoor, kon Ruusuvuori echter geen van zijn vier breakkansen verzilveren, wat zijn verlies in de wedstrijd bezegelde.

Foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen