HomeEconomischGrootste Nederlandse pensioenfonds verhoogt opnieuw pensioenen niet

Grootste Nederlandse pensioenfonds verhoogt opnieuw pensioenen niet

De pensioenen zullen ook komend jaar niet verhoogd worden door ambtenarenfonds ABP, omdat de financiële situatie van dit fonds het niet toelaat. Hierdoor blijft de pensioenpremie voor volgend jaar dus gelijk. De pensioenuitkeringen worden al jaren niet verhoogd door veel grote pensioenfondsen, iets wat een enorme ergernis is onder veel gepensioneerden. De prijzen voor producten en diensten stijgen namelijk gewoon door en daardoor wordt hun leven steeds duurder.

Vorig jaar stegen de prijzen van producten en diensten bijvoorbeeld met 2,4 procent tussen september 2020 en september 2021. De pensioenen gingen echter helemaal niet omhoog en dus kunnen gepensioneerden steeds minder kopen van hun pensioen.  

De zogenoemde dekkingsgraad geeft aan hoe sterk de financiële positie van een pensioenfonds was gedurende een jaar en als deze boven de 110% zit mogen de pensioenen verhoogd worden. Bij ABP is deze dekkingsgraad momenteel echter 100,3% en dus kunnen de pensioenen niet worden verhoogd. Echt verrassend is het besluit echter niet, aangezien er al eerder in dit jaar voor gewaarschuwd werd.

Ook bij andere grote fondsen zoals zorgfonds PFZW en metaalfonds PMT is de dekkingsgraad niet hoog genoeg en zullen de pensioenen waarschijnlijk dus gelijk blijven komend jaar.

Door Annelien Bosboom

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Net Binnen