HomeTech & ICTGrootste overname ooit in game-industrie: Take-Two Interactive wil Zynga overnemen

Grootste overname ooit in game-industrie: Take-Two Interactive wil Zynga overnemen

Gameontwikkelaar Take-two Interactive heeft zijn Amerikaanse branchegenoot Zynga overgenomen voor zo’n 12,7 miljard dollar, oftewel 11,2 miljard euro.  Hiermee is het de grootste overname ooit in de game-industrie. De beide bedrijven samen hebben een omzet van ongeveer 6 miljard dollar per jaar samen.

Het bedrag waarvoor Zynga is overgenomen ligt 64% boven de slotkoers van het aandel Zynga op vrijdag 7 januari toen deze 9,86 dollar was. Deze wordt zowel in aandelen als in contanten betaald, waarbij aandeelhouders van Zynga 3,50 dollar per aandeel krijgen in contanten en zo’n 6,36 dollar in aandelen Take-Two voor ieder aandeel Zynga.

Er is door beide besturen van de bedrijven al met de voorgenomen overname ingestemd. Nu hangt het alleen nog af van goedkeuring van aandeelhouders en mededingingsautoriteiten. Naar verwachting zal de overname eind juni 2022 worden afgerond, mits de goedkeuring er komt.

Take-Two is vooral bekend van titels als Grand Theft Auto, Midnight Club, Red Dead Rdemption, Borderlands en Mafia. Zynga is met name bekend door games die in de browser en op social media kunnen worden gespeeld, zoals Empires & Puzzles, Famville, CSR Racing, Toy Blast en Zynga Poker.

Door Annelien Bosboom

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Net Binnen