HomeEconomischGrote banken verhogen spaarrente opnieuw

Grote banken verhogen spaarrente opnieuw

- Advertisement -

De grote banken, waaronder ING en Rabobank, hebben aangekondigd opnieuw hun spaarrentes te verhogen. Vanaf 15 augustus stijgt de vaste spaarrente bij Rabobank naar 1,5 procent, een stijging van een half procentpunt in slechts enkele maanden. Deze verhoogde spaarrente is van toepassing op klanten die hun geld voor een langere periode vastzetten. Afhankelijk van de specifieke voorwaarden kan de rente voor deze spaarrekeningen zelfs boven de 2 procent uitkomen.

Ook ING heeft aangegeven de spaarrentes te zullen aanpassen. Vanaf volgende maand zullen spaarders 1,25 procent rente ontvangen op bedragen tot 10.000 euro. Het rentepercentage neemt geleidelijk af voor hogere bedragen die op de rekening worden aangehouden. Bij de ABN Amro krijgen spaarders vanaf 1 augustus ook 1,25% rente.

- Advertisement -

Het is belangrijk op te merken dat niet alleen de grotere banken, zoals ABN AMRO, ING en Rabobank, in deze trend meegaan. Kleinere financiële instellingen zoals BunQ, een online bank, bieden ook concurrerende spaarrentes. Spaarders bij BunQ kunnen rentepercentages tot wel 2,46 procent ontvangen.

Deze ontwikkeling komt na recente renteverhogingen door centrale banken, waaronder de Europese Centrale Bank (ECB). Dit beleid, bedoeld om hoge inflatie tegen te gaan, stelt banken in Europa in staat om hun spaarrentes voor consumenten te verhogen. De ECB heeft onlangs de rente verhoogd naar 3,5 procent en er wordt verwacht dat er deze maand nog een verdere stijging zal worden aangekondigd.

- Advertisement -