HomeAlgemeenGrote brand verwoest Bloomingdale Beach Club in Bloemendaal aan Zee

Grote brand verwoest Bloomingdale Beach Club in Bloemendaal aan Zee

Een enorme brand heeft het bekende strandpaviljoen, Bloomingdale Beach Club in Bloemendaal aan Zee, gisteravond bijna volledig verwoest. De Zeeweg, de toegangsweg naar het strand, werd gedurende de nacht afgesloten voor verkeer om plaats te maken voor meerdere watertankwagens die zich bezighielden met het blussen van de vlammen.

De brand ontstond laat op de avond in de afwezigheid van bezoekers bij Bloomingdale Beach Club. De brandweer was de hele nacht in actie om te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar de omliggende strandtenten. Brandweerlieden zijn nog steeds ter plaatse om ervoor te zorgen dat het vuur niet opnieuw oplaait of verspreidt naar de nabijgelegen strandpaviljoens en trampolinevereniging. Er is nog geen informatie over de oorzaak van de brand.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland gaf aan dat de rook van de brand tot nu toe weinig hinder heeft veroorzaakt voor omwonenden, dankzij de gunstige windrichting. Echter, in geval van rookoverlast adviseert de Veiligheidsregio om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen. Naar verwachting kunnen strandgangers in de loop van de ochtend het strand weer met de auto bereiken. De woordvoerder benadrukt echter dat bezoekers de afzetlinten rond het paviljoen niet mogen negeren. Ze waarschuwt: “Ga niet verder, er kan nog smeulen.”

Ondanks de nabijheid van de zee, werd er geen zeewater gebruikt bij het blussen van de brand. “In onze regio maken we geen gebruik van brandkranen maar tankwagens,” legde de woordvoerder uit. “Ons watertransportsysteem is goed opgezet, met watertransportwagens die constant pendelen en zorgen voor een continue aanvoer van water.”

Strandclub Bloomingdale heeft een rijke historie in de regio. Aanvankelijk stond het bekend als een locatie voor grote feesten georganiseerd door ID&T. Hoewel deze evenementen in de loop der jaren door gemeentelijke beperkingen afnamen, bleef het paviljoen populair als locatie voor bedrijfsevenementen en als restaurant.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen