HomeSportHaller schiet Ajax naar groepswinst tegen Besiktas

Haller schiet Ajax naar groepswinst tegen Besiktas

Vanavond nam Ajax het uit in Turkije op tegen Besiktas. Waar Ajax alle groepswedstrijden tot nog toe won, heeft Besiktas nog geen punt gepakt.

Edson Alvarez is geschorst en Timber heeft lichte klachten. Antony viel gisteren op de training uit met een blessure hun vervangers zijn Klaassen,Schuurs en Daramy. Daley Blind en Haller krijgen rust, voor hun spelen Tagliafico en David Neres in de plaats.

Waar vooraf het meest over is gesproken is de keuze van Ten Hag om Andre Onana weer in het doel op te stellen, waarbij Overmars eerder nog aan leek te geven in de media dat de club helemaal klaar was met de doelman. Onana keert terug van een dopingschorsing en heeft naar verluidt al een contract getekend bij Italiaanse top club Internazionale.

Hieronder volgt een verslag van de wedstrijd.

Na 6 minuten spelen ontvangt Perr Schuurs de bal op een meter of 25 van het Turkse doel en hij besluit te schieten, helaas zijn kanonskogel gaat maar net naast. Even later: Mohamed Daramy krijgt de bal en schiet vanaf de rand van het strafschopgebied, maar hoog over het doel.

In de 11e minuut de eerste kans voor Besiktas, Valentin Rosier schiet vanaf de rand van het strafschopgebied, maar zijn inzet vliegt net naast de rechterpaal. Vlak erna ontvangt Neres de bal in de 16 meter van Besiktas en besluit te schieten, zijn schot gaat net naast links van het doel.

Na 20 minuten spelen grijpt de VAR in na een niet echt slimme handsbal van Mazraoui in de 16 meter, de scheidsrechter fluit vervolgens voor een penalty.

Onana kan nu het gelijk van zijn trainer bewijzen met Rachid Ghezzal achter de bal. Hij schiet de bal echter perfect in de linker boven hoek en laat Onana kansloos 1-0! Dan is er een rebound, waar een enorme kans voor Ajax uit voorkomt: Dusan Tadic is als eerste bij de rebound in het strafschopgebied. Hij stuurt een schot richting de rechterpaal, maar deze wordt knap gered door de keeper van Besiktas.

Mohamed Daramy maakt dan een loopactie in de 16, krijgt een pass en schiet direct richting het midden van het doel. De keeper van Besiktas voorkomt zijn inzet met een mooie redding.

Na een half uur spelen: Cyle Larin besluit om te schieten na het ontvangen van een heerlijke pass, de bal zou in de linker onderhoek geëindigd zijn, als Andre Onana niet zo’n sublieme redding gemaakt had.

In de 34e minuut nog een grote kans voor Besiktas, Alex Teixeira (Besiktas) schiet net naast de linkerpaal van binnen het strafschopgebied uit een lekker balletje van N’Koudou. Vlak voor rust is misschien nog wel de grootste kans voor de Turken als Larin één op één met Onana mag komen, Andre Onana is echter alert en maakt een makkelijke redding om de poging te stoppen.

We gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

Erik ten Hag grijpt in de tweede helft in en wisselt de tegenvallende Daramy, zijn vervanger is topscoorder Sebastian Haller.

Na een kleine 5 minuten spelen stoomt Berghuis op aan de rechterkant van het veld en besluit hard uit te halen, de keeper van Besiktas heeft echter een goeie redding in huis en weet hem te pareren.

In de 54e minuut geeft Nicolas Tagliafico de bal vanaf de linkerkant voor het doel op Haller, die hem vervolgens gemakkelijk het doel in schiet voor de gelijkmaker 1-1!

Na een uur spelen mist Haller een grote kans door een goeie voorzet net over de lat heen te schieten! David Neres toont even later zijn individuele kwaliteit, komt in de 16 en haalt de trekker over. Zijn veelbelovende poging wordt geblockt door een verdediger.

In de 69e minuut: Lisandro Martinez geeft de bal aan Sebastian Haller in de 16 meter van Besiktas en die mag de bal ongedekt in de rechter bovenhoek werken: zo staat het 1-2! Het is alweer het 9e doelpunt in 5 wedstrijden voor Haller waarmee hij gelijkkomt met Lewandowski.

In korte tijd doet Erik ten Hag 3 wissels: Mazraoui, Tagliafico en Schuurs verlaten het veld en hun vervangers zijn: Timber,Blind en Rensch.

Dusan Tadic kreeg een goede mogelijkheid uit een voorzet, maar kopte niet nauwkeurig genoeg en dus verdween de bal een eind over de lat.

Steven Berghuis wordt nog naar de kant gehaald en zijn vervanger is Kenneth Taylor.

Lisandro Martinez springt omhoog en kopt uit een voorzet van dichtbij op doel. Zijn mooie poging, gericht op de linkerhoek, wordt door een schitterende redding van de doelman van Besiktas gestopt.

De scheidsrechter maakt een einde aan de wedstrijd bij een 1-2 eindstand.

Zo wint Ajax uit in Turkije van Besiktas en weet het tevens een record te verbreken. Nog nooit eerder wonnen de Amsterdammers de eerste 5 wedstrijden van het kampioenen bal. Daarnaast is Ajax nu verzekerd van de groepswinst.

Door Wouter Bakker; foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Most Popular