HomeAlgemeenHarde acties aangekondigd door radicale boeren tegen stikstofplannen

Harde acties aangekondigd door radicale boeren tegen stikstofplannen

Mark van den Oever (leider van de FDF (Farmers Defence Force)) heeft in de Volkskrant aangegeven dat de boerenactiegroep niets zal laten om de stikstofplannen van het kabinet tegen te houden. Hij noemde daarbij als voorbeelden het platleggen van de voedselvoorziening, het optrekken naar Schiphol en het blokkeren van snelwegen. “We bouwen op en gaan door tot het af is”, zegt Van den Oever. Woensdag willen boeren actievoeren in Den Haag.

De boeren die bij minister Van der Wal rond haar huis stonden vond hij dan ook zeker niet te ver gaan en hij noemt haar kinderen, die ban zouden zijn geweest voor de actievoerders, pussy’s.  “Van der Wal had een half uurtje een paar boeren op de stoep. Maar dat staat niet in verhouding tot wat ze zelf al die boerengezinnen aandoet.” 

Van den Oever komt wel terug op een uitspraak van hem de veel bekritiseerd werd, waarin hij het lot van de boeren nu vergeleek met de gedeporteerde en vermoorde Joden in de Tweede Wereldoorlog. “Waar ik voor waarschuwde, komt nu allemaal uit.” De stikstofplannen van het kabinet ziet hij als “een aanval op een bevolkingsgroep”, al erkent hij dat boeren niet worden afgevoerd naar vernietigingskampen. “Nee, natuurlijk niet. Dat heb ik er toen ook bij gezegd: we worden gelukkig niet vermoord.”

Ook komt hij terug op de dreigbrief die de FDF 2 jaar geleden rondstuurde, waarin boeren werden uitgemaakt voor Judassen als ze zich zouden laten uitkopen. Nu zou hij zelf voor zoiets openstaan en zegt hij dat voor een goede prijs iedereen te koop is. Wel geeft hij aan dat er fel verzet is tegen een uitkoopregeling, doordat boeren niet op een onmenselijke manier met de rug tegen de muur willen worden behandeld.

Door de redactie.

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen