HomeSportHeracles schorst Vloet na meer details over dodelijk ongeluk, ouders overleden Gio...

Heracles schorst Vloet na meer details over dodelijk ongeluk, ouders overleden Gio doorbreken stilzwijgen

Nadat Heracles Almelo eerder naar buiten bracht Rai Vloet niet meer in de wedstrijd selectie op te nemen na alle ophef in Nederland, zijn nu meer details naar buiten gekomen hetgeen ook Heracles gelezen heeft inmiddels.

Vloet heeft met de auto een 4-jarig jongetje doodgereden, echter werd nog onderzocht wat er precies gebeurd is. De Club uit Almelo heeft na het horen van de precieze details besloten om Rai Vloet te schorsen en dus ook niet meer mee te laten trainen. Heracles nam Vloet aanvankelijk in genade aan en liet hem in de uitwedstrijd tegen NEC zelfs minuten maken. Daarna herzag de club hun beslissing: Vloet zou alleen nog meetrainen en niet tot de wedstrijdselectie behoren.

Nu gaan ze echter nog een stap verder: “Naar ons vandaag bekend is geworden, heeft Vloet die nacht niet alleen veel te hard gereden, maar bovendien veel te veel gedronken. Beiden zijn absoluut onacceptabel”, laat algemeen directeur Rob Toussaint weten via de officiële kanalen. Vloet zelf verklaarde aan zijn club niet te hard te hebben gereden en ook niet te veel te hebben gedronken, achteraf blijkt dus nu dat dit leugens zijn.

“Op basis van deze nu onjuist gebleken informatie heeft Heracles Almelo tot op heden in goed vertrouwen en als goed werkgever al haar beslissingen genomen”, aldus Toussaint. “Als wij als club deze essentiële informatie eerder hadden geweten hadden wij vanzelfsprekend, in het belang van zowel de familie van het slachtoffer als alle andere betrokkenen, onmiddellijk anders besloten en Vloet nooit laten meetrainen en meespelen. Ten zeerste betreuren wij dat de familie ook dit moet meemaken.”

De ouders van het overleden jongetje doen inmiddels ook hun verhaal in de Telegraaf. De ouders van Gio, Steffin en Sanne willen niet langer zwijgen en doen daarom hun verhaal in De Telegraaf. “In een clubvideo zegt Vloet dat hij elke dag met ons meeleeft. Maar tot op heden hebben we níets van hem zelf gehoord”, zo laten de ouders weten. Het huidige besluit van Heracles kan wel op begrip rekenen van de ouders: “Uit respect naar Gio en ons, de nabestaanden, lijkt ons dat heel gewoon. Wacht tenminste het strafproces af. We willen de mensen en de supporters bedanken die hiervoor hebben gezorgd.”

De ouders begrijpen echter helemaal niks van het gedrag van Rai Vloet: “Alsof het voor hém heel erg is. Maar wij hebben ons kindje verloren. Ook wij zijn bij dat ongeluk lichamelijk gewond geraakt. En wij staan op de wachtlijst voor psychologische hulp.”

Door Wouter Bakker; foto: http://www.gnu.org/licenses/old-licenses/fdl-1.2.html

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen