HomeAlgemeenHerstel van internet- en telefoonverkeer in Gazastrook

Herstel van internet- en telefoonverkeer in Gazastrook

Na een onderbreking door aanhoudende Israëlische aanvallen lijkt de Gazastrook weer enigszins verbonden te zijn met de buitenwereld. Het Palestijnse telecombedrijf Paltel geeft aan dat ze onder uitdagende omstandigheden druk bezig zijn met het repareren van de schade om de verbinding te herstellen. Inwoners merkten recentelijk dat hun communicatiemiddelen weer functioneerden, en sommige familieleden buiten Gaza konden hun dierbaren weer bereiken.

Aanhoudende luchtaanvallen en oorlogsverklaring

Ondanks deze positieve ontwikkeling, gingen de Israëlische luchtaanvallen en artilleriebeschietingen door. Correspondenten van internationale nieuwszenders, waaronder CNN en BBC, deden verslag van de intense gevechten nabij Ashkelon. De Israëlische premier Netayanhu vergeleek de huidige strijd met de onafhankelijkheidsoorlog van 1948. Tot dusver meldt het gezondheidsministerie in Gaza dat er minstens 8000 mensen zijn omgekomen, waarvan de helft kinderen zijn.

Situatie op de Westelijke Jordaanoever en diplomatieke inspanningen

Ook de Westelijke Jordaanoever ervaart een escalatie van geweld. Er zijn meldingen van meerdere Palestijnse slachtoffers door Israëlische acties. Ondertussen vinden in Qatar onderhandelingen plaats tussen Israël en Hamas, hoewel deze gesprekken trager verlopen. Qatar en Egypte proberen diplomatieke oplossingen te vinden, waaronder de vrijlating van gijzelaars door Hamas. Het Israëlische leger beweert dat Hamas momenteel 230 mensen vasthoudt.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen