Home Zorg & Welzijn Hoogste aantal coronagerelateerde sterfgevallen sinds maart

Hoogste aantal coronagerelateerde sterfgevallen sinds maart

0

Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn er 55 sterfgevallen die volgens het RIVM coronagerelateerd zijn gemeld. Daarmee is dit het grootste aantal sinds 9 maart 2021. Er zit wel wat vertraging in de cijfers, waardoor niet al deze sterfgevallen ook allemaal precies in die 24 uur zijn overleden.

Daarnaast registreerde het RIVM afgelopen week 230 coronagerelateerde sterfgevallen, wat ook het hoogste aantal is sinds 14 maart jongstleden.

Ook het aantal positieve coronatests zit nog altijd op een zeer hoog niveau. Er werden opnieuw meer dan 20.000 positieve tests geregistreerd in de afgelopen 24 uur, namelijk 21;.873. Het RIVM registreerde in de afgelopen week sowieso het grootste weektotaal ooit aan positieve coronatests, namelijk 138.762. dit is ook meteen 48,5 % hoger dan de week daarvoor.

Sinds begin oktober van dit jaar gaat de lijn van de epidemie in een rechte lijn omhoog en stijgt het zevendaagse gemiddelde vandaag voor de 51e dag op rij. Hiermee wordt bijna het vorige record verbroken. Bij het begin van de tweede golf in september en oktober 2020 steeg het gemiddelde namelijk 57 dagen achter elkaar.

Door Annelien Bosboom

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Exit mobile version