HomeShowbizz en CultHoreca alert op needle spiking, ondanks gebrek aan bewijs

Horeca alert op needle spiking, ondanks gebrek aan bewijs

Hoewel er geen echt bewijs van is, zijn er de afgelopen weken meerdere meldingen gekomen van needle spiking, wat betekent dat iemand gedrogeerd wordt tijdens het uitgaan met een injectienaald. Dit is begonnen in Frankrijk, Engeland en België. De landelijke politie kan nog niet zeggen hoeveel van dit soort meldingen er zijn in heel Nederland. Een woordvoerder geeft aan dat het wel hun aandacht heeft, maar dat het nog niet zeker te zeggen is dat er daadwerkelijk mensen gedrogeerd zijn met een naald.

Ruben van Beek van het Trimbos Instituut geeft hierbij aan dat er echt wel makkelijkere manieren zijn om iemand te drogeren. “Als dader moet je een naald meenemen, die bij iemand er in stoppen, vervolgens de naald weer verstoppen en bij dit alles niet gezien worden. En middelen als GHB lenen zich niet voor het inspuiten met een injectienaald.” Hij denkt zelf dan ook niet dat dit in Nederland veel zal gaan gebeuren.

Desondanks worden er in de horeca allerlei maatregelen getroffen vanwege de incidenten. Koninklijke Horeca Nederland geeft aan dat er extra beveiligers zijn ingezet en dat het personeel gevraagd is alert te zijn, maar dat er niet meer dan dat mogelijk is. “Omdat er zo weinig bekend is over het hoe en wat van ‘needle spiking’, is het moeilijk anticiperen.”

Door de redactie.

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen