HomeSportHuntelaar definitief naar Schalke 04 om carrière af te sluiten

Huntelaar definitief naar Schalke 04 om carrière af te sluiten

Ajax moet definitief afscheid nemen van de 37-jarige spits Klaas-jan Huntelaar, die zijn loopbaan zal gaan afsluiten bij Schalke 04in Gelsenkirchen. Hij heeft hier een contract getekend tot het einde van het seizoen, waarmee hij kiest voor zijn oude liefde. Huntelaar speelde hier namelijk ook van 2010 tot 2017 al en wil de Duitse club nu graag weer helpen, aangezien de in een sportieve en financiële crisis zitten. Schalke heeft pas één keer gewonnen dit seizoen, waardoor ze met zeven punten in Duitsland onderaan staan.

“Ik wil een rol spelen bij de handhaving van de club”, zegt Huntelaar dinsdag bij de bevestiging van zijn transfer op de website van Schalke 04. “Schalke 04 hoort in de Bundesliga en het is onze verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat dat zo blijft.”
“Ik hou van uitdagingen, daar krijg ik energie van. Het zal heel zwaar worden. Het is een heel andere situatie dan bij Ajax, misschien in alles wel het tegenovergestelde. Bij Schalke ga ik meer speeltijd krijgen en dan kan ik ook meer laten zien in mijn laatste maanden. Het zou mooi zijn als we erin blijven en met Ajax komt het wel goed”, zegt Huntelaar tegen Ajax TV.

Huntelaar liet vorige week al weten dat er concrete belangstelling was van Schalke 04 en dat hij de keuze gemaakt had te vertrekken. De medische keuring was vervolgens maandag en dinsdag werd de transfer definitief afgerond.

Foto: Huntelaar wiki

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen