HomeEconomischIets meer bedrijven failliet in januari

Iets meer bedrijven failliet in januari

Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is gestegen. Er zijn in januari 4 bedrijven meer failliet verklaard dan in december, meldt het CBS. Het aantal faillissementen blijft op een laag niveau.

Historisch laag niveau faillissementen
Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 816 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend tot juli 2020 redelijk vlak. Sindsdien is de trend dalend en in december 2020 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau na januari 1991. In januari 2021 steeg het aantal faillissementen iets, maar het niveau blijft laag.

Meeste faillissementen in de handel
Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in januari 135 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 33. Dat zijn er 9 minder dan in december.

De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in januari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag.

Bron: CBS; foto: Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen