HomeTech & ICTInstagram komt met pauzefunctie en meer functies om veiligheid jongeren te vergroten

Instagram komt met pauzefunctie en meer functies om veiligheid jongeren te vergroten

Begin volgend jaar zal Instagram in Nederland een nieuwe functie uitbrengen. Deze functie zal jonge gebruikers er regelmatig aan herinneren om de app soms ook even te sluiten. In de Verenigde Staten, Canada, Australië en het Verenigd Koninkrijk is deze pauzefunctie genaamd ‘Take a Break’ nu al beschikbaar. Het is ook mogelijk automatische herinneringen voor de pauzes in te stellen. Het is nog niet bekend wanneer de functie precies beschikbaar komt in Nederland.

Daarnaast kondigde topman Adam Mosseri meer nieuwe functies aan op Instagram die ontwikkeld zijn om de veiligheid van jongeren te vergroten op het platform. Zo is het niet meer mogelijk tieners te taggen wanneer ze elkaar niet volgen en zal Instagram strenger gaan modereren wat er wel of niet wordt aangeraden aan tieners via hashtags. Daarnaast zal Instagram naar andere onderwerpen verwijzen wanneer tieners bij 1 bepaald onderwerp te lang blijven hangen.

Klokkenluider Frances Haugen heeft eerder interne documenten van Facebook gelekt, waarna er veel kritiek kwam op de veiligheid. In deze documenten stond onder ondere dat Instagram een slechte invloed had op het zelfbeeld van tieners. Het bedrijf besloot echter niet om hierop in te grijpen.

Dat lijkt het nu dus wel te gaan doen. Woensdag staat Mosseri tegenover de Amerikaanse Senaat om te laten weten hoe ze bij instagram nu omgaan met de veiligheid van jongeren.

Door Annelien Bosboom

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Net Binnen