HomeAlgemeenIsraëlisch leger doet inval in Al-Shifa ziekenhuis in Gaza

Israëlisch leger doet inval in Al-Shifa ziekenhuis in Gaza

Vannacht heeft het Israëlische leger een gerichte operatie uitgevoerd in het Al-Shifa-ziekenhuis, het grootste ziekenhuis in Gaza-Stad. Deze actie, onderdeel van een bredere campagne tegen Hamas, volgde op beschuldigingen van Israël en de Verenigde Staten dat onder het ziekenhuis een commandopost van Hamas gevestigd is. Zowel Hamas als de ziekenhuisdirectie ontkennen deze aantijgingen, waarbij het ziekenhuispersoneel de nadruk legt op de aanwezigheid van enkel medische staf en patiënten.

Spanningen en humanitaire impact in Al-Shifa ziekenhuis

Als reactie op de weigering van Hamas om aan het ultimatum van het Israëlische leger te voldoen, begonnen de troepen met een grondige doorzoeking van het ziekenhuis. Dit omvatte de spoedeisende hulp, chirurgie- en kraamafdelingen. De situatie escaleerde met schoten buiten het gebouw en de ziekenhuisdirecteur adviseerde iedereen om weg te blijven van de ramen. De Palestijnse Autoriteit heeft deze acties scherp veroordeeld als een “misdrijf tegen de menselijkheid”.

Internationale reacties en oproep tot bescherming

Het Witte Huis heeft zich uitgesproken tegen aanvallen op medische faciliteiten en benadrukt de noodzaak om ziekenhuizen en

ënten te beschermen. Dit standpunt volgt te midden van de berichtgeving dat het Israëlische leger probeert mensen uit het Al-Shifa-ziekenhuis te evacueren, terwijl het tegelijkertijd humanitaire hulp zoals medische goederen en babyvoedsel aanbiedt. De authenticiteit van deze claims wordt echter in twijfel getrokken.

De humanitaire crisis in Al-Shifa en Gaza

De omstandigheden in het Al-Shifa-ziekenhuis zijn bijzonder zorgwekkend. Het ziekenhuis, dat al omsingeld was door het Israëlische leger, heeft te maken met ernstige tekorten aan stroom, voedsel en water. Volgens de ziekenhuisdirecteur zijn er door deze omstandigheden, verergerd door het voortdurende conflict, meerdere sterfgevallen te betreuren, waaronder die van baby’s. Het ziekenhuis is ook een toevluchtsoord geworden voor duizenden vluchtelingen die hun huizen zijn ontvlucht.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

1 REACTIE

  1. Beste auteur,

    Ik heb je artikel aandachtig gelezen en ik moet zeggen dat ik geschokt ben door het nieuws dat het Israëlische leger een gerichte operatie heeft uitgevoerd in het Al-Shifa-ziekenhuis in Gaza-Stad. Het is verontrustend om te horen dat een medische faciliteit, die juist bedoeld is om levens te redden, het doelwit is geworden van een militaire actie.

    Wat ik interessant vond aan het artikel is dat je de grootte van het Al-Shifa-ziekenhuis benadrukt, wat impliceert dat het een belangrijke faciliteit is voor de gezondheidszorg in Gaza-Stad. Dit roept de vraag op waarom het Israëlische

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen