HomeSportJeffrey Hoogland breekt wereldrecord kilometer tijdrit in Mexico

Jeffrey Hoogland breekt wereldrecord kilometer tijdrit in Mexico

Jeffrey Hoogland heeft het wereldrecord op de kilometer tijdrit verbeterd. De 30-jarige Nederlander klokte een tijd van 55,433 seconden, waarmee hij het oude record, in handen van de Fransman François Pervis, met 0.896 seconden versloeg.

Indrukwekkende topsnelheid

De condities in Mexico waren gunstig voor de Nederlandse wielrenner. Tijdens zijn recordpoging bereikte Hoogland een topsnelheid van bijna 65 kilometer per uur. De ijle lucht heeft ongetwijfeld bijgedragen aan deze opmerkelijke prestatie.

Niet de eerste titel voor Hoogland

Hoogland, afkomstig uit Nijverdal, is geen onbekende in de wereld van baanwielrennen. Hij werd al vier keer wereldkampioen op de kilometer tijdrit, een niet-Olympisch baanonderdeel. Zijn prestatie in Mexico toont zijn ongeëvenaarde talent en vastberadenheid in deze discipline.

Pervis vs. Hoogland: Een decennium verschil

Het oude record, gezet door François Pervis tien jaar geleden, stond op 56,303 seconden. Hoewel Pervis zijn baanwielrencarrière heeft beëindigd, heeft Hoogland altijd gevoeld dat een verbetering mogelijk was, vooral omdat hij al het record op laaglandbanen in handen had met een tijd van 57,813 seconden.

Foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen