HomeShowbizz en CultJohan Derksen zwakt misbruikverhaal dag later af in Vandaag Inside

Johan Derksen zwakt misbruikverhaal dag later af in Vandaag Inside

Waar Johan Derksen gisteravond nog in de talkshow Vandaag Inside impliceerde dat hij met een kaars een vrouw had gepenetreerd die bewusteloos was, is hij daar vanavond toch wat op teruggekomen. Hij gaf vanavond aan dat hij de vrouw niet daadwerkelijk gepenetreerd had.

“Het was zo’n hele grote duizendurenkaars. Die hebben we gepakt en die juffrouw lag op de bank en die hebben we zo tussen haar benen gedaan. Dus toen we weggingen, stond die kaars loodrecht de lucht in,” zo vertelde Derksen vanavond. Het verhaal was gisteravond nog dat hij een kaars “erin had gestopt”, waarbij hij onder gelach zijn verhaal nog bijstond met een gebaar waarbij hij een voorwerp ergens in schoof.

Excuses maakte Derksen echter niet, omdat hij daar geen aanleiding voor zag. “Ik heb mij op 24-jarige leeftijd misdragen en dat spijt mij bijzonder en dat heb ik kenbaar gemaakt voor ik het verhaal vertelde”, zei hij.

“Die mevrouw is wakker geworden met een duizendurenkaars tussen haar benen. En die heeft waarschijnlijk gedacht: hoe komt dat ding daar?”  Genee vraagt daarna nog of hij de vrouw nog eens heeft gesproken na het voorval. Derksen zei daarover: “Ik weet niet eens hoe ze heet.”

Ondanks dat de gebeurtenis al heel erg lang geleden plaatsvond, leidden deze uitspraken van Derksen wel tot flinke beroering in Nederland vandaag. Zo liet Mariëtte Hamer, regeringscommissaris seksueel overschrijdend gedrag en seksueel geweld, weten dat ze de uitspraken “kwetsend en denigrerend” vindt voor mensen die ook zoiets hebben meegemaakt en vond ze de ontluisterende televisie. Verder liet vaste tafelgast van VI Roos Schlikker via Twitter weten dat ze niet meer aan tafel wil zitten bij het programma.

Door de redactie; foto: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen