HomeShowbizz en CultJohnny Depp wint smaadzaak, Heard moet hem miljoenen betalen

Johnny Depp wint smaadzaak, Heard moet hem miljoenen betalen

In de smaadzaak die Johnny Depp had aangespannen tegen zijn ex Amber Heard heeft hij uiteindelijk gelijk gekregen van de zevenkoppige jury en dat betekent dat Heard 15 miljoen dollar (14 miljoen euro) aan Depp moet betalen. Dit is woensdag in de rechtbank van Fairfax, Virginia, bekendgemaakt door de jury. Johnny Depp was hier zelf niet bij aanwezig, in tegenstelling tot Amber Heard. Voor het oordeel was Heard wel naar de rechtbank gekomen, Depp is momenteel in het Verenigd Koninkrijk voor optredens en bekeek vanuit daar het oordeel.

In deze rechtszaak klaagde Depp zijn ex-vrouw Amber Heard aan, omdat die in 2018 een artikel in de Washington Post had laten publiceren waarin ze aangaf een overlever van huiselijk geweld te zijn. Hierin werd de nam van Depp niet genoemd, maar het was volgens hem wel duidelijk dat het over hem ging in het artikel. In de rechtbank vertelde Depp dat hij sinds de publicatie van dit artikel meerdere filmrollen was misgelopen en om die reden 50 miljoen dollar (47 miljoen euro) van Heard eiste.

Heard beweerde in de rechtszaak echter dat zij juist slachtoffer is van smaad, omdat haar aantijgingen door de advocaten van Depp vals genoemd werden. Hierop besloot ze Depp dan ook aan te klagen voor 100 miljoen dollar en dus had de jury ineens 2 zaken om een oordeel over te vellen. De rechtszaak duurde uiteindelijk 6 weken vanaf 12 april, waarbij er live kon worden meegekeken en er wereldwijde aandacht voor was.

Door de reactie; foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen