HomeSportJong Oranje uitgeschakeld in groepsfase EK, missen kwalificatie Olympische Spelen

Jong Oranje uitgeschakeld in groepsfase EK, missen kwalificatie Olympische Spelen

Jong Oranje is er niet in geslaagd door te dringen tot de kwartfinales van het Europees Kampioenschap onder 21 jaar. In het drukbezochte stadion in Tbilisi, Georgië, slaagde de ploeg van coach Erwin van de Looi er niet in om verder te komen dan een 1-1 gelijkspel tegen het gastland.

Jong Georgië ging verder als groepswinnaar, terwijl Jong Portugal zich bij hen voegde na een 2-1 overwinning op Jong België in de slotfase van de wedstrijd. Deze eliminatie betekent ook dat Jong Oranje de kans op deelname aan de Olympische Spelen in Parijs misloopt – een doel dat alleen bereikt kon worden door ten minste de halve finales te halen.

De wedstrijd vond plaats in het Boris Paichadze-stadion in Tbilisi, waar een recordaantal van 43.000 toeschouwers aanwezig waren, een record voor een EK U21-wedstrijd. Vanwege een schorsing van Quinten Timber, begon Wouter Burger in de basis, terwijl de aanvoerdersband werd gedragen door Mickey van der Ven.

Jong Oranje begon sterk aan de wedstrijd, maar kon niet scoren ondanks kansen van Kenneth Taylor en Ryan Gravenberch. In een ongebruikelijke wending zorgde een loslopende hond op het veld voor enig amusement en daarmee verloor Jong Oranje de controle over de wedstrijd. Het blessureleed van Brian Brobbey, die vervangen moest worden door Joshua Zirkzee, vergrootte de uitdagingen voor het team.

Hoewel Jong Oranje verschillende kansen creëerde, was het Georgië dat de eerste goal maakte dankzij een spectaculaire dribbel van Zuriko Davitasjvili. De hoop werd echter weer aangewakkerd voor Jong Oranje toen Kenneth Taylor scoorde in de extra tijd van de eerste helft, waardoor de stand op 1-1 kwam.

De kansen van Jong Oranje leken te verbeteren toen België en Portugal gelijk stonden, maar een goal van Francisco Conceiçao voor Portugal gooide roet in het eten. Ondanks inspanningen van Jong Oranje om hun voorsprong te vergroten, bleek de Georgische defensie ondoordringbaar.

De wedstrijd eindigde in een bittere teleurstelling voor coach Van de Looi, wiens laatste interland als trainer van Jong Oranje dit was. Zijn opvolger wordt Michael Reiziger. Ook Jong België moest een teleurstelling slikken, want ze verloren in de laatste minuut van de reguliere speeltijd tegen Jong Portugal en werden daardoor ook uitgeschakeld.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen