HomeAlgemeenJongen (15) uit Den Haag gewelddadig beroofd tijdens festival in Zoetermeer

Jongen (15) uit Den Haag gewelddadig beroofd tijdens festival in Zoetermeer

Een 15-jarige jongen uit Den Haag is afgelopen zondagmiddag, 2 juli, tijdens een festival op de Van der Hagenstraat in Zoetermeer slachtoffer geworden van een gewelddadige beroving. Volgens het eerste politierapport werd de jongen door een groep gedwongen mee te lopen, waarna ze hem sloegen, bedreigden en zijn eigendommen afnamen.

Het incident vond plaats rond 18.00 uur op het drukbezochte festival. Na de beroving zou de groep verdachten gevlucht zijn richting het bospad naast de afrit van de Oostweg.

In een snelle reactie op het incident heeft de politie vijf jongeren tussen de 16 en 22 jaar oud aangehouden op de Bleiswijkseweg. De groep, bestaande uit drie mannen en twee vrouwen, stond bij een bushalte en voldeed aan het signalement dat was opgegeven.

Bij een daaropvolgende controle bleken zij de spullen van het slachtoffer bij zich te hebben. Alle eigendommen zijn in beslag genomen. De vijf jongeren worden momenteel verdacht van betrokkenheid bij de straatroof.

Het onderzoek naar de beroving is nog in volle gang en de politie roept eventuele getuigen op om zich te melden. De beroving heeft diepe indruk gemaakt op het slachtoffer en zijn familie, en de politie is vastberaden om de zaak tot op de bodem uit te zoeken.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen