HomeAlgemeenJoran van der Sloot bekent moord op Natalee Holloway na 18 jaar

Joran van der Sloot bekent moord op Natalee Holloway na 18 jaar

Aruba – Na 18 jaar van mysterie rond de verdwijning van Natalee Holloway in 2005, heeft Joran van der Sloot tijdens een rechtszaak in Alabama, VS, de moord toegegeven.

Toelichting in Amerikaanse rechtszaak

In een bomvolle rechtszaal in Alabama, waar zowel Van der Sloot als de nabestaanden van Holloway aanwezig waren, kwam de schokkende bekentenis naar voren. De FBI, de Amerikaanse opsporingsdienst, heeft de afgelopen maanden de bekentenis onderzocht en bevestigd de authenticiteit hiervan. Een recentelijk afgelegde leugendetectortest bevestigde verder de geloofwaardigheid van Van der Sloot’s verklaring.

Voorgestelde strafdeal

Ondanks zijn bekentenis kan Van der Sloot in Amerika niet voor de moord worden berecht, omdat deze in Aruba plaatsvond. Wel krijgt hij in ruil voor zijn bekentenis een gereduceerde straf van twintig jaar voor het afpersen van de nabestaanden. Indien goedgekeurd, zal hij naar Peru worden teruggestuurd om een reeds opgelegde straf voor een ander misdrijf uit te zitten.

Juridische implicaties in Aruba

Hoewel de vermissingszaak nu als opgelost wordt beschouwd door de Amerikaanse aanklager, kan Van der Sloot nog steeds worden vervolgd in Aruba. Echter, vanwege juridische beperkingen en de verjaring van de doodslagzaak, zou de Arubaanse justitie hem moeten vervolgen voor moord met voorbedachte rade.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen