HomeEconomischJumbo zet sponsoring Verstappen en Dutch GP volgend seizoen stop

Jumbo zet sponsoring Verstappen en Dutch GP volgend seizoen stop

Supermarktketen Jumbo heeft aangekondigd na dit seizoen te stoppen met de sponsoring van Formule 1-kampioen Max Verstappen en de Dutch GP in Zandvoort. Bovendien overweegt het bedrijf ook de wieler- en schaatsploeg Jumbo-Visma niet langer te sponsoren na dit seizoen, hoewel het contract tot eind volgend jaar loopt. Jumbo overweegt een eerdere beëindiging van de hoofdsponsoring als er een andere grote sponsor zich aanmeldt. Deze wijzigingen zijn onderdeel van Jumbo’s strategie om volledig te stoppen met het sponsoren van topsport.

Ton van Veen, de nieuwe CEO van Jumbo en opvolger van de van fraude verdachte Frits van Eerd, stelt dat Jumbo zich wil concentreren op haar kernactiviteiten en dat mondiale sportsponsoring daar niet meer in past. “Max is natuurlijk een volksheld, maar hij acteert op het absolute wereldtoneel. Wij zijn een zeer goede voedingsretailer, maar voornamelijk actief in Nederland en een beetje in België. We besteden jaarlijks meer dan 20 miljoen euro aan sportsponsoring, maar ik kan iedere euro maar één keer uitgeven. Het geld dat naar Max gaat, kunnen we niet teruggeven aan de klant, of inzetten voor duurzaamheid of gezondheid,” legt Van Veen uit.

Jumbo, dat al tien jaar samenwerkt met Verstappen en sinds 2015 de schaats- en wielerploeg sponsort, breekt onder leiding van Van Veen met deze traditie. Naast het stoppen met sportsponsoring heeft Jumbo ook haar financiële bijdragen aan de motorsport gestaakt. Deze sponsorcontracten zijn onderdeel van het strafrechtelijk onderzoek tegen Frits van Eerd.

Van Veen, die in maart het roer overnam, legt in zijn eerste grote interview uit hoe hij van plan is Jumbo te leiden in deze uitdagende tijden. De aanhouding van Van Eerd en een mislukte commercial rond het WK in Qatar hebben de supermarktketen negatief in de media gebracht. Volgens Van Veen moet het bedrijf minder praten en meer bewijzen. “We moeten minder hard roepen, en meer bewijzen,” aldus Van Veen.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen