HomeSportJust Spee treedt terug als bondsvoorzitter KNVB wegens gezondheidsproblemen

Just Spee treedt terug als bondsvoorzitter KNVB wegens gezondheidsproblemen

Just Spee heeft bekendgemaakt dat hij zijn rol als bondsvoorzitter van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) neerlegt. De 58-jarige Spee, die sinds 2019 deze functie bekleedt, heeft gezondheidsproblemen waardoor hij niet in staat is zijn taken voort te zetten. Hij zal formeel in functie blijven tot de volgende bondsvergadering in december.

Gezondheid eerst

“Mijn gezondheid laat het helaas niet toe door te gaan met het werk waar ik zo van heb genoten. Dat doet pijn”, deelt Spee mee op de officiële website van de KNVB. Voor Spee, die vorig jaar werd herkozen en Michael van Praag opvolgde, staat zijn gezondheid nu op de eerste plaats.

Opvolging en reacties

De KNVB zal binnenkort starten met het proces voor de opvolging van Spee. Het is nog onbekend wie zijn taken zal overnemen. De voetbalbond betreurt het vertrek van Spee: “Het vertrek van Just is ongelooflijk jammer en triest”, aldus Jan Albers, voorzitter van de raad van commissarissen. Albers prijst het werk dat Spee zowel nationaal als internationaal voor de bond heeft verricht.

Rollen binnen UEFA

Naast zijn rol binnen de KNVB is Spee ook lid van het Executive Committee van de UEFA. Deze werkzaamheden zijn minder intensief, en daarom zal Spee voorlopig aanblijven als lid van dit comité.

Foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen