HomeAlgemeenKabinet versoepelt de maatregelen: horeca en cultuur open tot 22.00 uur

Kabinet versoepelt de maatregelen: horeca en cultuur open tot 22.00 uur

Het Catshuisoverleg tussen de experts en betrokken bewindslieden heeft als conclusie dat de horeca en cultuursector weer open kunnen tot 22.090 onder voorwaarden. Bronnen iub Den Haag hebben inmiddels bevestigd dat het kabinet dit besluit morgen bekend zal maken tijdens de persconferentie.

Het OMT (Outbreak Management Team) adviseerde eerder om de horeca en cultuursector tot 20.00 uur te heropenen onder strikte voorwaarden. Desondanks zal het besluit van het kabinet dus nog een stap verder gaan. Dit komt mede door de druk op het kabinet die steeds verder toegenomen is vanuit de sectoren, maar ook vanuit burgemeesters en de Tweede Kamer.

Vanavond is er volgens politiek verslaggever Xander van der Wulp nog een overleg met burgemeesters in het Veiligheidsberaad over de sluitingstijden. “Er is bij burgemeesters vooral discussie over de vraag of je mensen die toch al ergens binnen zijn wel echt om 22.00 uur naar huis zou moeten sturen”. Dit soort beperkingen moeten volgens betrokkenen wel goed uit te leggen zijn.

Door Annelien Bosboom

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen