HomeKlimaatKabinet wil dat Schiphol flink krimpt met zeker 50.000 vluchten per jaar

Kabinet wil dat Schiphol flink krimpt met zeker 50.000 vluchten per jaar

De Telegraaf en het AD melden vandaag op basis van Haagse bronnen dat het aantal vliegbewegingen rond Schiphol met zeker 10% omlaag zou moeten en het kabinet daarom dus wil dat de luchthaven gaat krimpen. Aangezien er momenteel zo’n 500.000 vliegbewegingen op Schiphol zijn, zouden er dus zo’n 50 tot 60.000 geschrapt moeten worden. Hierbij gaat het om take-offs en landingen.

Dit besluit van het kabinet zou al genomen zijn voordat de enorme drukte van de laatste tijd zou spelen en dit is dan dus ook niet de voornaamste reden. Wat vooral de doorslag zou hebben gegeven is de geluidsoverlast voor omwonenden, aangezien Schiphol al lange tijd niet aan de geluidsnormen voldoet Ook een nieuwe natuurvergunning zou problemen opleveren voor Schiphol en daarnaast speelt er nog de stikstofproblematiek.

Het is nog niet duidelijk wanneer het aantal vliegbewegingen verminderd moet worden. Eerder vandaag maakten we al wel bekend dat Schiphol sowieso al extra vluchten gaat annuleren vanwege de drukte op de luchthaven. Dit besluit staat dus los van het besluit van het kabinet dat later naar buiten is gekomen.

Door de redactie.

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen