HomeSportKNVB blijkt toch geen pilot met nieuwe spelregels te willen uitvoeren in...

KNVB blijkt toch geen pilot met nieuwe spelregels te willen uitvoeren in de Keuken Kampioendivisie

Waar we vanmorgen nog berichtten over een experiment met nieuwe spelregels die de KNVB zou willen uitvoeren in de Keuken Kampioen Divisie, heeft directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen inmiddels laten weten dat hier geen sprake van is.  

“Het is jammer dat het beeld is ontstaan dat de KNVB zomaar iets bedenkt. Wij doen nooit iets zonder overleg met de clubs”, zegt Van Leeuwen, die direct contact heeft gezocht met de clubs in de Keuken Kampioen Divisie. “Ik sta voor een open relatie en vooral goed samenwerken met de clubs. Ik heb de clubs meteen in een mail laten weten dat dit totaal niet aan de orde is. Ik baal hier echt van. Gelukkig reageren ze begripvol.”

Volgens directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee zou de KNVB het plan hebben om in overleg met de IFAB (internationale spelregelcommissie) te gaan experimenteren met 5 aanpassingen: onbeperkt wisselen, een tijdstraf van 5 minuten, ingooien wordt intrappen, zuivere speeltijd van 2 maal 30 minuten en dribbelen bij een vrije trap.

Inmiddels heeft Jan Dirk van der Zee zin excuses aangeboden voor het beeld dat is ontstaan naar aanleiding van zijn column op de KNVB-site over deze pilot waar de KNVB aan zou denken.

Door de redactie.

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen