HomeSportKNVB concludeert dat VAR-moment Feyenoord-PSV geen strafschop had moeten zijn

KNVB concludeert dat VAR-moment Feyenoord-PSV geen strafschop had moeten zijn

Er was dit weekend veel commotie over een penalty die Feyenoord in de absolute slotfase kreeg tegen PSV. PSV zou bij winst Ajax op 2 punten naderen en de titelstrijd spannender dan ooit maken. De Eindhovenaren stonden tot de penalty voor met nog slechts een minuut blessuretijd te spelen.

De bal werd echter van dichtbij hard tegen de elleboog geschoten van verdediger Mauro Junior, die zelfs zijn arm nog probeerde weg te halen. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük besloot echter tegen alle verwachting in om voor een penalty te fluiten en de VAR besloot ook niet in te grijpen. Cyriel Dessers maakte vervolgens de strafschop en hierdoor eindigde de wedstrijd in 2-2 en loopt de ploeg uit Eindhoven niet verder in op Ajax.

Vandaag maakt de KNVB bekend tegenover de Volkskrant de situatie te hebben geëvalueerd in Zeist. De conclusie van de KNVB is dat de scheidsrechter nooit voor een penalty had mogen fluiten en dat tevens de VAR had moeten ingrijpen. Dat heeft een woordvoerder tegen de Volkskrant gezegd. Dat gebeurde allebei niet, waardoor Feyenoord in blessuretijd een strafschop kreeg te nemen en er via Cyriel Dessers 2-2 van maakte. Dat zorgde voor de nodige emotie bij PSV, dat de titel in rook op zag gaan door de foute beslissingen van Gözübüyük en Van Boekel.

Ook PSV reageert vandaag via John de Jong: “Het is goed dat de KNVB beide fouten toegeeft. Hierdoor is wel een spannende titelstrijd in de kiem gesmoord. Wij betreuren het nog steeds dat de scheidsrechter ons na afloop van de wedstrijd geen uitleg wilde geven.”. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük weigerde na afloop tekst en uitleg te geven en heeft dit tot nog toe nog altijd niet gedaan.

Door Wouter Bakker;

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen