HomeSportKNVB wil nieuwe spelregels testen in Keuken Kampioendivisie

KNVB wil nieuwe spelregels testen in Keuken Kampioendivisie

Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee heeft in zijn column laten weten dat de KNVB druk aan het lobbyen is om een pilot erdoor te krijgen om te testen met nieuwe spelregels in de Keuken Kampioen Divisie in het seizoen 2023/2024. De KNVB heeft het plan om in overleg met de IFAB (internationale spelregelcommissie) te gaan experimenteren met 5 aanpassingen: onbeperkt wisselen, een tijdstraf van 5 minuten, ingooien wordt intrappen, zuivere speeltijd van 2 maal 30 minuten en dribbelen bij een vrije trap.

“Als je in het voetbal met dit soort ideeën aankomt en wil vernieuwen, dan krijg je te maken met twee soorten fans: de voetbalromanticus, die het liefst alles bij het oude laat en wordt geleid door nostalgie en sentiment, en de voetballiefhebber, die openstaat voor veranderingen om het spel aantrekkelijker en eerlijker te maken”, schrijft Van der Zee.

Het is daarom ook nog niet zeker dat de pilot ook echt van start gaat in 2023. “Vooral de voetbalromanticus is herkenbaar in de UEFA en de FIFA, waarvan bekend is dat ze bij veranderingen de neiging hebben om met de hakken in het zand te gaan”, schrijft de directeur. “Daarom zal er nog behoorlijk moeten worden gelobbyd, eer de pilot in de Keuken Kampioen Divisie van start kan gaan.”

Door de redactie.

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen