HomeMobiliteitKoudekerk's innovatieve aanpak: snelheidsmeter als spaarpot

Koudekerk’s innovatieve aanpak: snelheidsmeter als spaarpot

In het pittoreske dorpje Koudekerk aan den Rijn, gelegen in Zuid-Holland, is een innovatieve manier gevonden om veilig rijgedrag te stimuleren. Gedurende vier weken speelde een speciale snelheidsmeter een cruciale rol in het bevorderen van de verkeersveiligheid en ondersteuning van de lokale gemeenschap.

Automobilisten sparen voor goed doel door limiet te respecteren

Deze unieke snelheidsmeter, meer dan alleen een controle-instrument, fungeerde als een digitale spaarpot. Voor elke automobilist die de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur naleefde, kreeg de gemeente een bepaald bedrag in de pot. De reactie van de meter? Een vriendelijk duimpje als blijk van goedkeuring.

Basisschool MeerWaarde profiteert van veilig verkeer

Het resultaat van deze opmerkelijke actie was niet alleen een veiliger verkeersomgeving, maar ook een tastbare beloning voor de basisschool MeerWaarde in Koudekerk. Verkeerswethouder Relus Breeuwsma van de gemeente maakte bekend dat door dit initiatief een bedrag van 1335,54 euro is opgehaald, waarmee de school een nieuw klimrek kan aanschaffen.

Lokale gemeenschap enthousiast over positieve aanpak

Deze actie werd warm onthaald door zowel jonge inwoners als volwassenen in Koudekerk. De 8-jarige Dex en haar klasgenote Nora, beide leerlingen van MeerWaarde, waren verheugd over de komst van het nieuwe klimrek en het grote bedrag dat is ingezameld. Lokale bewoonster Wilma Schellingerhout prees de actie voor het belonen van goed gedrag, een frisse verandering ten opzichte van de gebruikelijke bekeuringen.

Slimme technologie voor veiligheid en gemeenschapsgevoel

Deze slimme snelheidsmeter is meer dan een technologisch snufje; het is een middel om gemeenschapszin te versterken en veilig rijgedrag te bevorderen. Hoewel het exacte aantal automobilisten dat de snelheidslimiet overtrad niet bekend is gemaakt, benadrukt wethouder Breeuwsma dat de meter een effectief middel is om regelnaleving te stimuleren, aangezien het apparaat aftelt wanneer men te hard rijdt.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen